06.02.2001. – u povodu paranoicnih i nelogicnih optuzbi SDP-a

u povodu paranoičnih i nelogičnih optužbi SDP-a da “BOSS želi prepraviti prošlost” insistiranjem na krivičnoj odgovornosti Selima Bešlagića

 

Bosanska stranka je prijatno šokirana saopštenjima Opštinskog i Kantonalnog odbora SDP-a i njihovih satelitskih udruženja u kojima se mimo zdrave logike tvrdi da se insistiranjem na krivičnoj odgovornosti Selima Bešlagića “želi prepraviti prošlost”.     SDP vrši patološku zamjenu teza jer “najsvjetliji period u novijoj istoriji Tuzle” poistovjećuje sa krivičnim djelima. SDP time vrši kriminalizaciju Tuzle i Tuzlaka, koji nemaju ništa od bogatstva koje je na njihovom povjerenju i porezima stekao Selim Bešlagić, njegova familija i njegovi poslušnici iz SDP-a.

Sumanutu konstrukciju o “prekrajanju prošlosti” treba shvatiti kao slabost SDP-a koji u odbrani kriminala zloupotrebljava patriotska i ljudska osjećanja građana.

Organizovana medijska hajka na Bosansku stranku potvrđuje da SDP srlja u moralnu provaliju, jer se uopšte ne bavi utvrđivanjem činjenica o krivičnoj odgovornosti Bešlagića i njegovih saradnika. Ako su slobodna i demokratska stranka neka uz prisustvo novinara dođu u prostorije BOSS-a da vide dokaze pred kojima zatvaraju oči.

SDP zaboravlja da je Ministarstvo pravde FBiH naložilo istragu protiv Selima Bešlagića i njegovih saradnika, a da to uveliko čine i OHR i OSCE. Optuživati Bosansku stranku zbog toga što državne instance vode istragu protiv Bešlagića – direktno je rušenje institucije pravne države. Krivična odgovornost Selima Bešlagića i njegovih saradnika je državni, a ne međustranački problem. SDP bi morao pokazati makar minimalno poštivanje državne sudske vlasti, umjesto što danima, predvođen glumcem Emirom Hadžihafizbegovićem, proganja Bosansku stranku i vrši odmazdu nad njenim članovima.