Informacije prezentirane u nezavisnim medijima o brutalnom nepotizmu administracije Jasmina Imamovića , SDP-a i njihovih sluga prilikom imenovanja na naredni mandat od četiri godine u upravnim i nadzornim odborima javnih ustanova i preduzeća u Tuzli – nisu jedini nezapamćeni skandal masovnog uhljebljenja stranačkih miljenka po svim srodnim i podobnim partijskim linijama, što dodatno daje osnov da – SDP MORA PASTI.

Na samoj sjednici Gradskog vijeća Tuzla održanoj 31. 8. 2020. godine, prilikom glasanja o imenovanjima u upravnim i nadzornim odborima – glasalo je za 15 vijećnika, što nije bilo dovoljno za usvajanje imenovanja, jer je potreban minimum od 16 vijećnika. Međutim, umjesto da predsjedavajuća Nataša Perić, iz SDP-a, saopšti rezultate glasanja i objavi da imenovanja nisu dobila saglasnost Vijeća, naglo je bez bilo kakvog obrazloženja prekinuta online sjednica Gradskog vijeća Tuzla. Nakon izvjesnog vremena nastavljena je online sjednica, te je predsjedavajuća navela da je prekinuta sjednica zbog tehničkih problema i da će se glasanje ponoviti.

Bez obzira što je vijećnik BOSS-a Mirnes Ajanović tražio poslovničku intervenciju ističući činjenicu da je glasanje završeno, predsjedavajuća Nataša Perić je kršeći odredbe Poslovnika Gradskog vijeća Tuzla nelegalno ponovila glasanje i u ponovnom glasanju 16-ti glas bio je glas samostalnog vijećnika Sabahudina Imamovića.

Očito je da se administracija Jasmina Imamovića i SDP-ova većina sastavljena od Tuzlanske alternative, članova PDA Mirsada Kukića i samostalnih vijećnika nalazi pod strogim režimom prinudnog pritvora u zgradi Gradske uprave za vrijeme trajanja online sjednice Gradskog vijeća Tuzla – i da za svoje interese odlučuje na ivici minimuma od 16 glasova, uz obavezu traženja dozvole i za obavljanje osnovnih fizioloških potreba.

08.09.2020.