12. decembar 2001.

u povodu novog pokušaja opstrukcije prenošenja sjednica federalnog Parlamenta – od strane Federalne TV

Bosanska stranka najoštrije osuđuje novi pokušaj opstrukcije prenošenja sjednica federalnog Parlamenta od strane Federalne TV, za šta direktnu odgovornost snosi rukovodni kadar ove medijske kuće.

Izvještaj novinara Rasima Borčaka koji je o jučerašnjem dijelu vanredne sjednice Parlamenta F BiH objavljen u centralnoj informativnoj emisiji Federalne TV, kojom prilikom su građanima plasirane netačne i tendeciozne informacije – dokazuje da se radi o široj kampanji FTV-a poduzetoj u cilju dezinformisanja građana.

To potvrđuje i jutrošnje povlačenje kamera Federalne TV ispred zgrade Doma, koje su nakon usvajanja zaključaka Kolegija Predstavničkog Doma – da se utvrdi odgovornost rukovodnog kadra FTV za neprenošenja sjednica Parlamenta, odnosno za nekorektno izvještavanje – danas oko 12 sati ponovo postavljene.

Bosanska stranka podržava zaključke Kolegija Predstavničkog Doma Parlamenta F BiH da se u cilju objektivnog informisanja građana utvrdi odgovornost rukovodnog kadra FTV – za opstrukciju prenošenja parlamnetarnih sjednica i za nekorektno izvještavanje.