20.07.2004. – u povodu optuzbe SDP-a da BOSS rusi suzivot i ravnopravnost naroda BiH

Press konferencija

 

u povodu optužbe SDP-a da BOSS ruši suživot i ravnopravnost naroda BiH, a u cilju prikrivanja odgovornosti poslanika SDP-a i Stranke za BiH zbog nagrađivanja agresorskih oficira iz Srbije i Crne Gore

U povodu optužbe SDP-a da BOSS ugrožava fizičku bezbjednost građana i ruši suživot i ravnopravnost naroda, a u cilju prikrivanja odgovornosti poslanika SDP-a i Stranke za BiH koji su zloupotrijebili položaj kako bi nagradili agresorske oficire iz SCG, predstavnici BOSS-a su na press konferenciji prezentirali spiskove boračkih porodica koje će se brutalno deložirati iz 1.500 vojnih stanova.

Spiskovi korisnika vojnih stanova, među kojima je veliki broj pripadnika Armije RBiH srpske i hrvatske nacionalnosti i boračkih porodica Srba i Hrvata poginulih u odbrani BiH, kao i spisak 271 braniteljske porodice HVO-a, dokazuju moralni poraz SDP-a i Stranke za BiH, zbog sramne klevetničke kampanje i podrške njihovim poslanicima koji su u Domu naroda federalnog Parlamenta izdali poslaničku zakletvu i – glasali protiv interesa sva tri bh. naroda – a u interesu agresorskih oficira koji su se odrekli bh. državljanstva, kako bi mogli učestvovati u genocidu i agresiji na BiH.

 

20.7.2004.