21.09.2018. – u povodu upozorenja predsjednika BOSS-a Mirnesa Ajanovića da građani na izborima ne preuzimaju odgovornost za teško političko i ekonomsko stanje u državi

Predsjednik BOSS-a Mirnes Ajanović upozorava građane da na izborima ne preuzimaju odgovornost za teško političko i ekonomsko stanje u državi ponovnim glasanjem za nemoralne vladajuće stranke, koje se bore isključivo za funkcionerske fotelje i lično bogaćenje izabranih zvaničnika. Aktuelna nemoralna vlast je posljedica izbora glasačke mašine od više desetina hiljada birača interesno vezanih za vlast – i sa druge strane građana koji se neizlaskom na izbore i glasanjem protiv vlasti nisu suprotstavili vladajućim strankama.

Građanska dužnost birača je da glasanjem protiv nemoralne vlasti promijene lošu praksu nekažnjavanja političkih stranaka i političara za nerad, kriminal, korupciju, povećanje nezasluženih funkcionerskih plaća, nezaposlenost, teško stanje radnika, penzionera i boračke populacije. Kažnjavanje loše vlasti za provođenje prevarantske politike i ekonomsko-socijalnog terora prema građanima oduzimanjem vlasti na izborima – natjeraće buduću vlast da se boji birača, upozorio je predsjednik BOSS-a Mirnes Ajanović.

21.09.2018.