24.08.2004.

Press konferencija

u povodu presude Evropskog suda za ljudska prava u Strazburu, koja dokazuje neosnovanost vraćanja vojnih stanova agresorskim oficirima

Presuda Evropskog suda za ljudska prava u Strazburu, po kojoj pravo na povrat stana nemaju vojna lica koja su prešla u službu oružanih snaga druge države, dokazuje nemoralnost poslanika SDP-a i Stranke za BiH, upozorio je građane predsjednik BOSS-a Mirnes Ajanović.

Poslanici SDP-a i Stranke za BiH, uz podršku dijela HDZ-a – izdali su zakletvu da će štititi interes građana BiH, jer su sramno odobrili izbacivanje na ulicu 1.500 boračkih porodica, istakao je Anes Kovačević, najmlađi nosilac ratnog priznanja “Zlatni ljiljan” i kandidat BOSS-a za OV Lukavac.

Poslanici SDP-a i Stranke za BiH bezobzirno su djelovali isključivo u cilju interesa građana Srbije i Crne Gore i nemoralnog nagrađivanja agresora na BiH, istakao je federalni poslanik Džems Sulejmanagić.

Poslanik BOSS-a u Parlamentu BiH Muhamed Moranjkić, pozvao je poslanike Doma naroda Parlamenta FBiH da usvoje izmjene zakona, kako bi se ublažile posljedice nepravednog i nemoralnog vraćanja 5.500 vojnih stanova agresorskim oficirima.

Dužnost svih poslanika je da spriječe dalje nagrađivanje Miloševićeve agresorske vojske za zločine i genocid u BiH, istakao je Edin Haračić, nosilac ratnog priznanja “Zlatni ljiljan” i kandidat BOSS-a za OV Tuzla.

 

24.8.2004.