27.09.2018. – u povodu dokazane prevare demobilisanih boraca od strane aktuelne vlasti i poziva na politički otpor i izborni protest glasanjem protiv nemoralne vlasti

Održavanje sjednice Doma naroda Parlamenta FBiH dokazuje da se mogla održati i sjednica Predstavničkog doma, kako bi se usaglasili različito usvojeni tekstovi zakona o pravima demobilisanih boraca, što dokazuje brutalnu prevaru boraca od strane vlasti i njihovih političkih sluga, istakao je predsjednik BOSS-a Mirnes Ajanović. Evidentno je da nije ni postojala namjera usvajanja boračkog zakona, da su borci i njihove porodice žrtve nehumane obmane i da su žrtve smišljenog napada vlasti na borce 5. septembra, kako bi se razbili borački protesti.

Korištenje brutalne policijske sile protiv boraca, pa i policijskih pasa, uz djelovanje i svojevrsnim bojnim otrovima koji su izazvali teške zdravstvene posljedice kod mnogih boraca i inicirali smrt borca Rame Bećirovića, obavezuje na otvoreni politički otpor i masovni izborni protest svih građana 7. oktobra, glasanjem protiv nemoralne vlasti i njihovih saveznika. Time bi se oduzela vlast i moć političkim prevarantima i spriječilo zloupotrebljavanje policije u svrhe premlaćivanja boraca i svih koji traže svoja prava, upozorio je predsjednik BOSS-a Mirnes Ajanović.

27.09.2018.