27.09.2018. – u povodu javnog poziva menadžmentu javnog preduzeća “Centralno grijanje” Tuzla za puštanje u pogon tople probe centralnog grijanja u Tuzli radi zaštite zdravlja građana, a posebno djece i starijih osoba

Predsjednik Kluba vijećnika BOSS-a u Gradskom vijeću Tuzla Mirnes Ajanović upućuje javni poziv direktoru preduzeća “Centralno grijanje” Tuzla, da se zbog izrazito niskih temperatura posebno u noćnim i jutarnjim satima što prije pokrene sistem tople probe centralnog grijanja, kako bi se obezbijedilo zagrijavanje stanova, škola, obdaništa i svih ostalih ustanova u Tuzli.

S obzirom da su ispunjeni svi tehnički uslovi, kako je to naznačeno u povodu obilježavanja 75. godišnjice centralnog grijanja, posebno od strane javnog preduzeća “Centralno grijanje” Tuzla, koje je u proteklim godinama dokazalo puni profesionalni angažman u obezbjeđenju adekvatnog i kontinuiranog grijanja, neophodno je do početka sezone grijanja pustiti u pogon probno zagrijavanje radi zaštite zdravlja građana, a posebno djece i starijih osoba, istakao je Mirnes Ajanović.

27.09.2018.