27. novembar 2001.

u povodu zahtjeva da se Federalni Parlament izjasni o malverzacijama vezanim za izgradnju fabrike vode na jezeru Modrac

Predsjednik Bosanske stranke i federalni poslanik Mirnes Ajanović, uputio je Parlamentu F BiH zahtjev za izjašnjavanje o sumnjivim i kriminalnim okolnostima vezanim za izgradnju fabrike vode na jezeru Modrac – kako bi postupak gradnje bio transparentan i u skladu sa zakonom.

Na postojanje sumnjivih okolnosti ukazuju i kontradiktorne izjave koje je guverner TK Selim Bešlagić dao za list «Dnevni avaz» – 22.11. 2001. nakon turneje po Kanadi, kada je izjavio da je 99 posto da će kanadska firma «Zenon» graditi fabriku vode, te dva dana nakon toga, kada se nakon raskrinkavanja ove afere od strane BOSS-a sam demantovao izjavom da je stvar opštine kome će dati posao.

Federalni poslanik Ajanović je u svom zahtjevu upućenom federalnom Parlamentu postavio pitanje – kako je moguće da Selim Bešlagić, kao predsjednik TK, prema vlastitoj izjavi, ugovori kompletan posao u vrijednosti 12 miliona KM, a da opštinsko vijeće o tome nema pojma.

Mirnes Ajanović je pomenutim zahtjevom, uz niz iznesenih dokaza, pozvao poslanike Parlamenta F BiH da spriječe očit pokušaj pljačke građana od strane alijansinog guvernera Bešlagića i njegove administracije.