U povodu podsjećanja građana na konkretne činjenice o nemoralnom djelovanju vlasti, u prvom dijelu od 30 tačaka pod nazivom HRONOLOGIJA ZLA SDP-a, a sve pod sveobuhvatnim nazivom KORUPCIJA IMA SVOJE IME – SDP, što obavezuje da SDP MORA PASTI, prezentira se prva tačka pod nazivom: SDP-ova PREPOTENTNOST PREMA GRAĐANIMA

Predsjednik BOSS-a Mirnes Ajanović prezentirao je novinarima, na press konferenciji održanoj 25. 9. 2020. godine, obimnost dokaznog materijala sortiranog po temama, kojim je BOSS putem saopštenja informisao javnost na nenarodni, nehumani, populistički i klijentelistički karakter politike SDP-a. Obzirom da je zbog obimnog materijala nemoguće prezentirati sva (zlo)djela SDP-a, BOSS se fokusirao na Tuzlu, gdje SDP ima vlast i gradonačelnika, te je BOSS od brojnih protugrađanskih djelovanja SDP-a u samo jednom od mandata odabrao 30 tačaka.

Jedna od ilustracija bahatosti SDP-a i načelnika/gradonačelnika je okolnost da nakon što je više puta odbijen zahtjev BOSS-a da Kolegij Vijeća zajedno sa predstavnicima parlamentarnih stranaka redovno obilazi mjesne zajednice, kako bi se na vrijeme u razgovoru sa mještanima izvršavali brojni zahtjevi građana – SDP-ovci su na 35. sjednici Vijeća predložili bizaran stav da se vijećnici sa problemima svih 40 mjesnih zajednica upoznaju putem jednodnevnog autobusnog izleta!?

U odnosu na egzistencijalne probleme građana, kao što su nedostatak vodovodne, kanalizacione, putne i ostale komunalne infrastrukture, SDP građane tretira kao da se radi o sportskom danu ili turističkom obilasku, što je jedan od očitih primjera bezobzirne i nehumane političke prepotentnosti SDP-a i gradonačelnika prema građanima, posebno zapostavljenih rubnih mjesnih zajednica, koje nemaju riješenu ni osnovnu komunalnu infrastrukturu a za vrijeme mandata gradonačelnika Jasmina Imamovića potrošena je milijarda maraka.

29.09.2020.