29.06.2002. – u povodu pocetka sudjenja funkcioneru HDZ-a Zlatku Ungeru

Press konferencija

 

u povodu početka suđenja funkcioneru HDZ-a Zlatku Ungeru

 

Bosanska stranka je obaviještena da je za 3. juli 2002. zakazano suđenje Zlatku Ungeru, funkcioneru HDZ-a i opštinskom šefu Službe za inspekcije, zbog neistina koje je putem nekoliko medija kontinuirano plasirao protiv predsjednika BOSS-a Mirnesa Ajanovića.

Član Glavnog odbora BOSS-a Faruk Balijagić, istakao je da će Zlatko Unger pred Sudom morati odgovarati za svoje neistinite tvrdnje – da je Mirnes Ajanović dvostruki korisnik stana. Budući da postoje relevantni akti Tužilaštva i Vrhovnog suda o tome da Ajanović nije dvostruki korisnik stana, može se pretpostaviti ishod suđenja Ungeru, kome ovo nije prvi put da snosi krivičnu odgovornost i bude osuđivan za neistinu i klevetu.

Očekuje se da će uskoro početi sudski procesi i drugim akterima medijske i političke hajke na Mirnesa Ajanovića, koji su nekoliko sedmica zaredom izmišljali da je Ajanović dvostruki korisnik stana, iako su bili upozoreni da čine krivično djelo obmanjivanja javnosti, jer su imali mogućnost da se na osnovu akata Tužilaštva i Vrhovnog suda uvjere da je Ajanović legalni korisnik stana.

 

29. 06. 2002.