U povodu podsjećanja građana na konkretne činjenice o nemoralnom djelovanju vlasti, u prvom dijelu od 30 tačaka pod nazivom HRONOLOGIJA ZLA SDP-a, a sve pod sveobuhvatnim nazivom KORUPCIJA IMA SVOJE IME – SDP, a što obavezuje da SDP MORA PASTI, prezentira se druga tačka pod nazivom:

TUZLANSKA KAPIJA I SRAMNO NARODNO VESELJE SDP-a


SDP je na najtragičniji datum u istoriji grada, kada je fašistički agresor ubio 71 dijete na Kapiji, neshvatljivo i nerazumno, ali kako svjedoči i SDP-ov plakat, godinama priređivao monstruozna NARODNA VESELJA, sa sramim dernečenjem i ražnjevima na kojima su okretali i volove, u isto vrijeme u 20 sati kada se građani počinju okupljati na Kapiji radi odavanja počasti ubijenoj mladosti, kada roditelji jecaju za svojom djecom i svi razumni građani suosjećaju u njihovom bolu.

SDP i Jasmin Imamović su godinama odbijali zahtjeve predsjednika BOSS-a i vijećnika Mirnesa Ajanovića da Opštinsko vijeće u znak sjećanja na 71 žrtvu zločinačkog masakra na Kapiji i sve žrtve agresije na BiH – 25. maj zvanično proglasi danom žalosti, jer se nakon ubijene tuzlanske mladosti ne može slaviti Dan mladosti, te su nakon stalnog pritiska BOSS-a morali donijeti odluku o proglašenju danu žalosti.

BOSS kao dokaz brutalne surovosti i skrnavljenja ubijene tuzlanske mladosti javnosti predstavlja plakat SDP-a BiH na kojem je navedeno da je u 20.00 sati Narodno veselje, saopštenje za javnost BOSS-a od 27.05.2002. godine koje je objavljeno nakon javnih demonstracija BOSS-a da se zabrani održavanje narodnog veselja i da se 25. maj proglasi danom žalosti, te zahtjev BOSS-a od 1. 4. 2003. godine Općinskom vijeću pod nazivom: Inicijativa za donošenje odluke o proglašenju 25. maja danom žalosti na području opštine Tuzla.


07.10.2020.