01.09.2010.

Reakcija na vanrednu emisiju “60 minuta” koja je prikazala brutalnu istinu o političkom barbarstvu svih onih koji su vladajući nanijeli više štete građanima nego što je u toku agresije uništeno radnih mjesta!

Predsjednik BOSS-a i kandidat za državni parlament Mirnes Ajanović ističe da je vanredna emisija “60 minuta”, o uništenim preduzećima u BiH od strane vladajućih političkih stranaka, prikazala brutalnu istinu o političkom barbarstvu svih koji su vladajući nanijeli više štete građanima nego što je u toku agresije uništeno radnih mjesta. Svi koji mogu pomoći u cilju zaustavljanja uništenja države i osiromašenja građana dužni su konkretno djelovati, prvenstveno građani masovnim izlaskom na izbore, jer je glasanje protiv vlasti pitanje opstanka, i države i građana, upozorava predsjednik BOSS-a Mirnes Ajanović.

 

Ekonomski ekspert i kandidat BOSS-a za člana Predsjedništva BiH prof. dr Izudin Kešetović upozorava da je prema posljednjim podacima Agencije za statistiku BiH stopa registrovane nezaposlenosti iznosila 48,4 posto, bez posla je bilo 511.806 osoba, dok je zaposlenih bilo 676.997 osoba, a tendencija je da će stanje biti gore. U cilju rješenja izrazito lošeg stanja u oblasti zapošljavanja neophodno je provesti hitne strukturalne reforme i primijeniti politiku poboljšavanja poslovne okoline u cilju efikasnog smanjenja nezaposlenosti u BiH. BOSS će o konkretnim rješenjima izvijestiti javnost na narednim press konferencijama, ističe član Glavnog odbora BOSS-a i poslanik u Parlamentu Federacije BiH Muhamed Moranjkić.