09. juli 2001.

u povodu nove skandalozne namjere Vlade F BiH – da budžetske probleme rješava ukidanjem 20.000 boračkih invalidnina

Bosanska stranka najoštrije osuđuje novu skandaloznu i nehumanu namjeru Vlade F BiH,         da svoju nesposobnost za punjenje budžeta riješi ukidanjem 20.000 boračkih invalidnina i izuzetnih materijalnih obezbjeđenja za porodice šehida i poginulih boraca.

Neprihvatljivo je da federalni čelnici svoju pamet ubiru kod predstavnika svjetske banke, koji iz svojih fotelja, sa distance i bez poznavanja bosanskih prilika, vrše pritisak na karakterno labilne funkcionere vladajuće Alijanse – dok sav teret i loše posljedice opitnih ekonomskih retorti međunarodne zajednice – podnose isključivo osiromašeni bh. građani.

Bosanska stranka upozorava Vladu F BiH da nastavak antinarodne politike, odnosno dalje zavlačenje ruke u džep građana, može uskoro eskalirati nekontrolisanim socijalnim nemirima, i zahtijeva da se pitanje posrnule bh. ekonomije rješava ekonomskim programima i odgovarajućom poreznom politikom, a ne pljačkom penzionera, demobilisanih boraca, ratnih invalida i porodica šehida i poginulih.