27.09.2011.

u povodu naloga zvaničniku SDP-a BiH Žarku Vujoviću da se javno za govornicom Opštinskog vijeća Tuzla izvini zbog vrijeđanja žena izjavom na Vijeću da su žene koje su u ljubavnoj vezi nastrane

Video – Engleski jezik

Video – Njemački jezik

Gender centar Federacije BiH (aktom broj 01-05-378-4/11) obavezao je vijećnika SDP-a BiH Žarka Vujovića da se zbog vrijeđanja žena javno izvini za govornicom Opštinskog vijeća Tuzla – jer je prekršio Zakon o ravnopravnosti spolova BiH. SDP-ovac Žarko Vujović je na sjednici Vijeća održanoj 31.05.2011. godine brutalno vrijeđao žene necivilizacijski izjavljujući da su žene koje su u ljubavnoj vezi – nastrane. Postupak protiv zvaničnika SDP-a Žarka Vujovića pokrenut je po službenoj dužnosti, nakon što su dostavljeni video snimci objavljeni u nezavisnim medijima da je Vujović na sjednici Vijeća bezobzirno slagao da je predsjednik BOSS-a Mirnes Ajanović diskriminirao žene. Zvanični stenogram sa Vijeća, takođe, dokazuje da nema izjave koja je brutalno podmetnuta Mirnesu Ajanoviću od strane načelnika Tuzla i potpredsjednika SDP-a BiH Jasmina Imamovića. Predsjednik BOSS-a Mirnes Ajanović zahvaljuje se nezavisnim medijima koji su video snimkom zabilježili necivilizacijsku izjavu Žarka Vujovića da su žene koje vole – nastrane. Obzirom da je SDP zabranio prijenos sjednica Vijeća, da nije bilo navedenog video snimka – istina bi bila samo ono što je medijima protiv Mirnesa Ajanovića neistinito i podmuklo prezentirao Jasmin Imamović i nekoliko udruženja građana u kojima su na rukovodećim funkcijama članovi SDP-a.

Na web linku www.boss.ba prezentiran je titlovani prijevod audio-video zapisa izjave Žarka Vujovića u cijelosti, te na linku na http://www.youtube.com/watch?v=g9SSRv0hims engleskom i http://www.youtube.com/watch?v=NFfwk0EZd6g&feature=related njemačkom jeziku.

A public announcement on the order for the official of the SDP BiH, Mr. Žarko Vujović, to publicly apologize from the rostrum of the Tuzla Municipal Assembly for insulting women saying at an assembly that women who had a love affair were deviant.

27. 09. 2011.                                                                                Muamer Dedić, Press BOSS-a