Saopštenje za javnost u povodu pokušaja pranja političkog prljavog obraza SDP-a BiH

Pranje korumpiranih ruku SDP-a BiH raspuštanjem vlastitih tijela i isključivanjem članova nakon skandalozne izborne prevare u Srebrenici i drugih izbornih manipulacija, krajnje je licemjerstvo Nermina Nikšića i njegovih saradnika, posebno ukoliko se uzme u obzir dugogodišnji kontinuitet protugrađanskog djelovanja te stranke, navodi predsjednik BOSS-a Mirnes Ajanović.BOSS preko dvije decenije upozorava na pogubno djelovanje nacionalnih stranaka ali i predstavnika SDP-a na raznim nivoima vlasti, što je redovno ignorisano od centrale te stranke, pa je time data i prećutna saglasnost na brutalni kriminal, korupciju, nepotizam, protugrađansko djelovanje i otvoreni fašizam SDP-a BiH. Kao loš primjer možemo navesti tuzlansku bazu SDP-a, koja je ulicama u ovom gradu davala nazive po dokazanim fašistima i nacistima, donosila odluke o izmišljenim komunalnim naknadama, prećutno podržavala nezakoniti utrošak preko 50 miliona KM samo u Gradskim apotekama i pored krivične istrage, protuzakonito trošila budžetska sredstva namijenjena za smanjenje aerozagađenja i brojna druga nemoralna djelovanja, za što će posljedice svakako snositi SDP BiH koji je (sa)učesnik u kriminalu i korupciji.Dosljedno beskarakterno ignorisanje kriminala u vlastitim redovima rezultira kriminalnim obrascem ponašanja kadrova SDP-a BiH, koji su pored poniženja države zbog izdaje žrtava genocida u Srebrenici postali brutalni u odnosu na sve građane gdje još imaju vlast, na njihovu egzistenciju ali i opstanak na određenim prostorima, za što najveću odgovornost snosi rukovodstvo SDP-a BiH koje, umjesto da podnese ostavku, smatra da su prljavi obraz oprali isključujem iz stranke marginalnih političkih bandita koje su sami proizveli, ističe Mirnes Ajanović.

0 replies

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!