01.11.2005. – u povodu rasprave o Rezoluciji za ublazavanje socijalnih posljedica uzrokovanih primjenom Zakona o PDV

Press konferencija

 

u povodu rasprave o Rezoluciji za ublažavanje socijalnih posljedica uzrokovanih primjenom Zakona o PDV, koja dokazuje da je SDP obmanuo 150.000 građana koji su potpisali peticiju

 

Bosanska stranka je putem press konferencije izrazila ogorčenje zbog SDP-ove PDV prevare i nemoralnog pokušaja SDP-a da se predstavi kao jedini zaštitnik građanskih interesa navodnim zalaganjem za prava građana koji će se naći pod udarom primjene Zakona o PDV. Vijećnička rasprava o rezoluciji za ublažavanje socijalnih posljedica uzrokovanih primjenom Zakona o PDV, dokazuje da je SDP kampanjom za ukidanje poreza na sirotinju imao namjeru samo sramno politički profitirati na građanima koji su, i zbog loše vladavine SDP Alijanse – dovedeni u stanje egzistencijalnog minimuma.

Odbijanjem SDP-a da se u Rezoluciju uvrsti podrška Prijedlogu izmjene Zakona o PDV Muhameda Moranjkića, uvrštenom u dnevni red Parlamentarne skupštine BiH zakazane za 8. novembar, a kojim se oslobađaju od PDV-a prehrambeni proizvodi, lijekovi, štampa, udžbenici, te skraćuje vraćanja PDV-a privrednicima – neoborivo je dokazano da je SDP radi izbornog profiterstva obmanuo 150.000 građana koji su potpisali peticiju. Građani koji su gledali prijenos Vijeća na TVT svjedoci su da je SDP reterirao tek nakon žestoke osude od strane predstavnika svih opozicionih stranaka i jasno izraženih stavova da se radi o najmonstruoznijoj prevari najugroženijih kategorija stanovništva.

 

1.11.05.