08.05.2004.

SREDSTVIMA INFORMISANJA

 

IZVJEŠTAJ

 

sa jučerašnje Svečanosti obilježavanja 9. maja, Dana pobjede nad fašizmom i 10. godišnjice od kada je zvanično registrovana BOSS-Bosanska stranka

 

Bosanska stranka je u povodu 9. maja, Dana pobjede nad fašizmom i 10. godišnjice od kada je zvanično registrovana, u Kongresnoj dvorani Hotela Tuzla, upriličila skromnu svečanost kojoj su pored brojnih gostiju prisustvovali i zaslužni učesnici narodno-oslobodilačkog rata 41-45. i odbrambenog rata 92-95. protiv agresije na Bosnu i Hercegovinu.

Predsjednik BOSS-a Mirnes Ajanović, pored poruke da politika BOSS-a ostaje na temeljima antifašizma i borbe za socijalnu pravdu i ljudska prava, uputio je još jedan javni poziv Visokom predstavniku za zabranu djelovanja SDS-a, obzirom da i preliminarne analize OHR-a dokazuju da je BOSS argumentovano upozoravao na odgovornost SDS-a za pružanje podrške ratnim zločincima i terorističkom četničkom ravnogorskom pokretu.

U ime BOSS-a, kao počasni članovi, prisutnima su se obratili, najmlađi dobitnik najvećeg ratnog priznanja Zlatni ljiljan Anes Kovačević i komesar 2. bataljona legendarne                      VI Proleterske brigade Dušan Trbojević, koji je u bici na Sutjesci, na Ljubinom grobu, zajedno sa svojim suborcima omogućio Titu, Vrhovnom štabu, ranjenicima i izbjeglim civilima izvlačenje iz fašističkog obruča.

 

8.5.2004.