12.01.2001 u povodu podizanja optužnice za ratne zločine protiv Biljane Plavšić

 

Bosanska stranka poziva međunarodnu zajednicu, OHR i OSCE, te SDP, SDA i ostale tzv. opozicione stranke da upute javno izvinjenje građanima zbog višegodišnje političke podrške osumnjičenoj za ratne zločine i genocid – Biljani Plavšić.

Bosanska stranka je bila satanizirana zbog upozoravanja da je Biljana Plavšić prvi saradnik ratnog zločinca Radovana Karadžića, te jedan od ideologa genocidnog inženjeringa. BOSS je upozoravao da normalan Bošnjak i Bosanac, i svaki normalan čovjek, ne može podržavati osobu koja je ratnim zločincima čestitala pokolj         nedužnih civila.

Bosanska stranka podsjeća javnost da su domaći i strani politički subjekti vodili kampanju podrške za Biljanu Plavšić, insistirajući na njenom izboru na funkciju predsjednika Republike Srpske, tvrdeći da je humanista, demokrata, lider budućnosti i najbolje rješenje za građane Bosne i Hercegovine.

Za Bosansku stranku podrška Biljani Plavšić nije samo političko, već i moralno sljepilo, jer se time legalizuje genocid, etničko čišćenje i uništenje Bošnjaka i Bosne i Hercegovine.