18. maj 2006.

U povodu napada SDA na predsjednika BOSS-a Mirnesa Ajanovića

SDA u svome klevetničkom napadu na predsjednika BOSS-a Mirnesa Ajanovića nije prezentirala ni jedan jedini argument kojima bi se opovrgnulo da Sulejman Tihić nije tražio kažnjavanje naše zemlje i njenih građana zbog neusvajanja protudržavnih ustavnih promjena. Međutim, činjenica jeste da su nakon Tihićeve turneje po Americi Svjetska banka, MMF i Evropska unija zaprijetili našoj zemlji.

A što se tiče kleveta SDA protiv predsjednika BOSS-a Mirnesa Ajanovića treba reći da Sulejman Tihić na taj način ne može povratiti izgubljeno biračko tijelo, niti može zaheftati ogromne pukotine koje su nastale u SDA zbog njegovog pokušaja izdaje Bosne i Bošnjaka koji su glasali za SDA. Ako je ko u povijesti bošnjačke politike imao pogrešnu orijentaciju, onda je to upravo Sulejman Tihić, zbog kojeg je SDA postala filijala Lagumdžijinog krnjeg SDP-a.

U šteti koju je Sulejman Tihić nanio svojoj stranci, Bosanska stranka prepoznaje novi kvalitet bosanske politike, jer se SDA više neće moći predstavljati kao ekskluzivni vlasnik bošnjačkih nacionalnih interesa. Nakon patriotskog i moralnog bankrota SDA, otvaraju se nove demokratske perspektive, što je najveća korist iz štete koju je svima nama namijenio lider SDA Sulejman Tihić.