27. mart 2006.

u povodu otvorenog poziva poslanicima u Parlamentu BiH – da ne glasaju za lažne ustavne promjene i legalizaciju Karadžićevog entiteta

Predsjednik BOSS-a Mirnes Ajanović javno je pozvao poslanike u Parlamentu BiH da ne glasaju za ustavne promjene, zbog dokaza da se radi o betoniranju entitetske podjele BiH.

– Ako ne vjerujete javnosti koja je protiv ovakvih ustavnih promjena – naveo je Ajanović, vjerujte predsjedniku SDS-a Draganu Čaviću koji je upravo izjavio da je “Republika Srpska nepromjenjiva konstanta svih potencijalnih pregovora”. Dakle, jasno je da nema ništa od tzv. druge faze pregovora, kojom Tihić i Lagumdžija obmanjuju javnost. Ako se u Parlamentu BiH, preko ustavnih promjena, prizna Karadžićev genocidni entitet, nema više povratka u pregovore o ukidanju entiteta. Zbog toga poslanici u Parlamentu BiH moraju biti svjesni svoje historijske odgovornosti, jer ako glasaju za podmetnute ustavne promjene, glasali su za legalizaciju zlodjela Radovana Karadžića – naveo je Mirnes Ajanović u otvorenom pozivu poslanicima u Parlamentu BiH.