29. mart 2006.

u povodu nastavka antibosanske politike – lobiranja za usvajanje ustavnih promjena kojima se legalizuje genocidna tvorevina Republika Srpska

Član Glavnog odbora BOSS-a advokat Faruk Balijagić, najoštrije je osudio najavljenu posjetu Sulejmana Tihića papi Benediktu XVI – obzirom na činjenicu da Sulejman Tihić, kao glavni eksponent antibosanske politike legalizovanja genocidne tvorevine Republike Srpske, očigledno ne zastupa interese probosanski orjentiranih Hrvata, Srba i Bošnjaka, već traži podršku za ustavne reforme koje aboliraju genocid, a samim tim Miloševića, Karadžića, Mladića i druge ubice Bosne i bosanaca.

Probosanski stavovi uzoritog Kardinala Puljića i drugih protivnika ustavnih promjena koje legalizuju genocid, za Tihića i njegove mračne koalicijske saveznike iz SDS-a i SDP-a, očigledno predstavljaju toliki problem, da su pored bh. javnosti, spremni obmanjivati i samog papu, i to ljagajući na neprizoran način uzoritog kardinala Puljića, sa isključivim ciljem – da genocidna tvorevina Republika Srpska postane legalna prije donošenja haške presude za genocid.

Faruk Balijagić je podsjetio Sulejmana Tihića, da domaća i svjetska javnost nisu naivna janjad iz 1992. godine, kada je Tihić iz Rume u Srbiji davao intervjue za Televiziju CNN – kako Milošević i JNA ne čine genocid i etničko čišćenje, već rade na očuvanju Jugoslavije.