31.12.2003. – u povodu ponovnog sramnog izigravanja

Vanredna press konferencija

u povodu ponovnog sramnog izigravanja ispunjenja obaveze prema penzionerima, ratnim vojnim invalidima, porodicama šehida i poginulih boraca od strane premijera Vlade FBiH Ahmeta Hadžipašića

Bosanska stranka je ogorčena bezobzirnim odnosom premijera Ahmeta Hadžipašića prema penzionerima, ratnim vojnim invalidima, porodicama šehida i poginulih boraca, obzirom da se nije udostojio poslati ni predstavnika Vlade na vanrednu sjednicu federalnog Parlamenta, kako bi se iz novčanih sredstava – obezbijeđenih još 15.            decembra – omogućila isplata pola dugujuće penzije i invalidnine do kraja godine.

Bez obzira što je premijer jučerašnjim zaključkom Parlamenta obavezan da do 5. januara dostavi odluku kojom će se ipak, bez odlaganja, omogućiti isplata pola dugujuće penzije i invalidnine, Bosanska stranka upozorava da nenarodna politika Ahmeta Hadžipašića obavezuje na njegovu hitnu smjenu.

Ukoliko smjena premijera Hadžipašića izostane, svu odgovornost i posljedice kontinuiranog poigravanja sa penzionerima, ratnim vojnim invalidima, porodicama šehida i poginulih boraca – snosit će i Stranka demokratske akcije, koja je Ahmeta Hadžipašića i kandidovala na visoku funkciju koju nehumano i nesavjesno obavlja.

 

31.12.2003.