01.11.2004.

Press konferencija

 

u povodu krivičnog procesuiranja predsjednika Kantonalnog suda Tuzla Indire Hadžimehmedović i sutkinje Hurije Sarajlić zbog kršenja zakona od strane sudije

 

Federalno Tužilaštvo je aktom broj KTA-231/04 obavijestilo federalnog poslanika Mirnesa Ajanovića da je završeno razmatranje prijave protiv predsjednika Kantonalnog suda Tuzla Indire Hadžimehmedović i sutkinje Hurije Sarajlić, zbog osnovane sumnje da su počinile krivično djelo povreda zakona od strane sudije iz člana 357. Krivičnog zakona Federacije BiH. Nakon detaljnog razmatranja prijave sa svim prilozima, federalno Tužilaštvo je prijavu dostavilo na nadležno postupanje Kantonalnom tužilaštvu Tuzla, jer se, kako je navedeno u aktu, radi o krivičnom djelu iz stvarne i mjesne nadležnosti tog Tužilaštva.

Navedene sutkinje su kršeći zakon, iako je zaprijećena kazna zatvorom od šest mjeseci do pet godina, pokušale ostvariti korist lokalnom listu “Front slobode”, koji se finansira od strane bivše vlasti, a protiv kojeg su BOSS i Mirnes Ajanović podnijeli više tužbi zbog kontinuiranog klevetničkog djelovanja.

 

1.11.04.