30. mart 2005.

u povodu zahtjeva federalnog Parlamenta Tužilaštvu BiH za istragu o stvarnim razlozima monstruozne izjave Pere Bukejlovića

BOSS pozdravlja jučerašnju odluku federalnog Parlamenta, koji je na prijedlog poslanika Mirnesa Ajanovića – osudio monstruoznu izjavu premijera RS-a da je u Sarajevu počinjen genocid nad Srbima. Federalni Parlament je preporučio Tužilaštvu BiH, Odjelu za borbu protiv organizovanog kriminala – da se utvrde stvarni razlozi prezentiranja bezobzirne neistine zbog koje je nanesena ogromna politička i ekonomska šteta Bosni i Hercegovini. Posebno je značajan zahtjev Parlamenta da Tužilaštvo BiH izvrši provjeru da li je Pero Bukejlović imao namjeru opstruirati tužbu BiH protiv Srbije i Crne gore i skrenuti fokus međunarodne zajednice sa genocida i zločina počinjenih u organizaciji ratnih zločinaca Radovana Karadžića i Ratka Mladića.

Parlament Federacije BiH, takođe na prijedlog poslanika Mirnesa Ajanovića – uputio je ponovni protest i zahtjev Predsjedništvu BiH za odbijanje imenovanja Dragana Božanića na mjesto ambasadora, obzirom da se radi o osobi koja je za vrijeme agresije na BiH bila šef kabineta i portparol ratnog zločinca Radovana Karadžića.