27. septembar 2010.

u povodu upozorenja građanima na zakonsku obavezu izražavanja ljubavi prema ratnim zločincima i političkim kriminalcima, nametnutu od strane Stranke za BiH, SDA i SDP-a

Bosanska stranka Mirnes Ajanović upozorava građane na zakonsku obavezu izražavanja ljubavi prema ratnim zločincima i političkim kriminalcima koji razaraju državu već dvadeset godina. Građani moraju znati da su Stranka za BiH, SDA i SDP Izbornim zakonom zabranili jezik mržnje, koji se u praksi koristi u cilju zabrane prozivanja odgovornih za zločin protiv čovječnosti, genocid i kriminal.

Tim Izbornim zakonom, prema tumačenju članova Izborne komisije koje su izabrali vladajuće stranke, zabranjeno je ukazati i na stranke koje traže glas od naroda za kojeg ističu da je alarmantno što ga ima više u odnosu na drugi narod. Upozoravamo da je zabranjeno mrziti i imenovati njihove stranke koje odlikuju ratne monstrume – koji su iz naručja majki uzimale djecu, odsjecali im glave, zatim pred majkama igrali fudbal odsječenim dječjim glavama, a da pod krinkom multikulture traže glas od naroda kojem je to dijete pripadalo.