30. oktobar 2004.

u povodu napada na medije koji istinom pokušavaju zaustaviti stradanje bh. mladosti od razarajućih posljedica narkomanije

Predsjednik BOSS-a Mirnes Ajanović smatra da napad Koordinacije novinarskih udruženja BiH na medije zbog objavljivanja fotografije nove žrtve droge, predstavlja flagrantno kršenje slobode informisanja i dostupnosti istinitih i upozoravajućih informacija građanima, kako je to naloženo i Ustavom BiH. Narkomanija je poprimila zastrašujuće razmjere, jer je zbog niskih cijena narkotika evidentno da se nastavila agresija na BiH specijalnim sredstvima, te se fotografije novih žrtava droge, kao jedino adekvatno upozorenje društvu ali i svim roditeljima – ne smiju pokušavati sakriti plaštom privatnosti.

Predsjednik BOSS-a Mirnes Ajanović daje punu podršku “Dnevnom avazu”, koji istinom o šokantnoj stvarnosti – na jedini mogući način pokušava prisiliti nadležne i odgovorne na poduzimanje konkretnih mjera u cilju zaštite bh. mladosti od razarajućih posljedica specijalnog rata protiv Bosne i Hercegovine.