30. septembar 2005.

u povodu posljednjeg primitivnog napada Senada Avdića i “Slobodne Bosne” na advokata Faruka Balijagića

Posljednji primitivni napad “Slobodne Bosne” na najpoznatijeg bh. advokata Faruka Balijagića – dokazuje nemogućnost Senada Avdića da prikrije bijes zbog izgubljenih presuda i pravosnažnih odluka Vrhovnog suda FBiH da se radi o osobi i listu koji su kontinuiranim klevetničkim djelovanjem zbog netačnog i neprofesionalnog pisanja prekršili odredbe Zakona o zaštiti od kleveti, Zakona o medijima, kao i odredbe Evropske konvencije o zaštiti ljudskih prava i osnovnih sloboda.

Senad Avdić je očito prestrašen činjenicom da će argumentacija i dokazi koje Faruk Balijagić prezentira na sudovima i dobijene presude zbog brojnih monstruoznih kleveta protiv predsjednika BOSS-a Mirnesa Ajanovića – rezultirati za Avdića surovom stvarnošću da njegovoj novini ne vjeruje više ni jedan čestit čovjek, a da mu povjerenje ukazuju samo četnički Internet sajtovi putem kojih se prenose tekstovi “Slobodne Bosne”.

Isticanje i medija koji su podržavali Senada Avdića da se radi o osobi koja najbezočnijim lažima i najprimitivnijim uvredama iskaljuje svoje frustracije ili naloge novog gazde, te da oklevetani radije trpe laži, klevete i uvrede, jer pokušaj ukazivanja na klevete završava još gorim uvredama – dovoljno ilustruje paničan strah Senada Avdića i “Slobodne Bosne”, obzirom da se konačno spoznalo da su dotakli moralno dno.

BOSS će naredne sedmice prezentirati dokaze dostavljene od nadležnog tužilaštva da je Senad Avdić podmuklim podmetanjem islamskog terorizma i neskrivenom mržnjom prema Bošnjacima, u službi propagande najmonstruoznijih ratnih zločinaca.