30.11.1999.

Saopštenje za javnost

u povodu odluke Ureda Visokog predstavnika i Misije OSCE-a u BiH o smjenjivanju političkih funkcionera koji su zloupotrijebili svoje položaje

BOSS Logo 1

Bosanska stranka daje punu podršku odluci Visokog predstavnika i Šefa Misije OSCE-a, gospode Petriča i Berija, o smjeni predstavnika vlasti za čija imena se vežu zloupotreba položaja, kriminal i korupcija. Bosanska stranka ocjenjuje ovaj potez kao izuzetan doprinos uspostavi vladavine prava u BiH. Nacional-šovinisti i kriminalci iz redova aktuelne vlasti u oba BiH entiteta, odlukom Visokog predstavnika i Šefa Misije OSCE-a u BiH dobili su snažnu poruku da ekstremizmu i korupciji nema mjesta u BiH. Takođe, Bosanska stranka osuđuje izjave gosp. Izetbegovića i predstavnika drugih nacionalnih stranaka koji izražavajući negodovanje u vezi odluke OHR-a i OSCE-a – izražavaju svoj stav protivljenja uspostavi zakonitosti i blagostanja u BiH.

BOSS poziva građane da podrže odluku Visokog predstavnika i Šefa misije OSCE-a u BiH o smjeni korumpiranih političara, i da daju vlastiti doprinos u sankcionisanju onih koji su ih izigrali i opljačkali jer je to jedini način da šansu dobiju političari koji će se voditi interesima građana a ne koristoljubljem.

30.11.1999.