08. april 2005.

u povodu zahtjeva predsjedavajućem Predstavničkog doma Parlamenta FBiH da se u dnevni red 18. sjednice Parlamenta uvrsti Prijedlog zakona o pravima dobitnika najvećih ratnih priznanja i njihovih porodica

Predsjednik BOSS-a i federalni poslanik Mirnes Ajanović dostavio je predsjedavajućem Predstavničkog doma Parlamenta Federacije zahtjev da se u dnevni red 18. sjednice zakazane za utorak, ili eventualno na vanrednu sjednicu uvrsti Prijedlog zakona o pravima dobitnika najvećih ratnih priznanja i članova njihovih porodica, te da se Vladin Prijedlog zakona odmah dostavi svim poslanicima kako bi mogli uložiti amandmane do početka sjednice.

Obzirom da Vlada Federacije BiH nije adekvatno ispoštovala zahtjeve Saveza dobitnika najvećih ratnih priznanja “Zlatni ljiljan”, a posebno logičan zahtjev da zakon stupa na snagu nakon objavljivanja u “Službenim novinama FBiH”, federalni poslanik Mirnes Ajanović je istakao da će BOSS dati podršku svim amandmanima koji su usmjereni ka poboljšanju zakona, a Klub BOSS-a će dostaviti i svoje amandmane usaglašene sa opravdanim zahtjevima heroja odbrane Bosne i Hercegovine od agresije.